Flag

Mak torta sa voćem

8 Porcija/e
Srednje teško
45
Poslastica sa makom, keksom i voćem pravo je letnje osveženje.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
2 komadajaja
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gšećera
100 mlmleka
50 mlulja
50 gbrašna
50 gmlevenog keksa
100 gmlevenog maka
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Preliv
200 mlmleka
60 gšećera
1 kašikaDr. Oetker Arome vanila
50 gputera/maslaca
Krem
1 kesicaDr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile i mlevenim keksom
250 mlmleka
1 kašikašećera u prahu
voće po želji (sveže)
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

Za testo mikserom dobro umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Smesa treba da postane svetlo žuta i penasta.

2

Zatim dodati mleko i ulje, kratko umutiti.

3

U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, mak i mleveni keks. Postepeno dodavati u smesu i mutiti samo onoliko dok ne nastane glatka smesa.

4

Testo sipati u kalup prečnika 20 cm koji je prethodno obložen pek papirom i peći 35 minuta na 180 stepeni, poželjno režim gde se pali gornji i donji grejač. Uraditi proveru čačkalicom pre nego što se izvadi iz rerne.

5

Dok se kolač peče, pripremiti preliv. U šerpicu staviti sve sastojke i kuvati na srednjoj temperaturi ali samo dok se puter ne istopi, preliv ne treba da vri.

6

Ispečeni kolač odmah nakon pečenja dobro izbockati viljuškom ili štapićem. Preliv rasporediti po kolaču i ostaviti ga da upije i da se ohladi u potpunosti.

7

Na kraju mikserom umutiti krem puding sa mlekom i šećerom po uputstvu na poleđini pakovanja. Gotov krem rasporediti preko kolača i ukrasiti svežim voćem. Odmah je spremno za jelo ali je poželjno da se malo rashladi u frižideru.