Flag

Sočna torta sa orasima

12 Porcija/e
Srednje teško
45
Prava starinska torta, sa mekanom korom od oraha i kuvanim kremom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za koru
3jaja
120 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 mlvode hladne
200 gbrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gmlevenih oraha
Za sirup
300 mlvode
150 gšećera
Za krem
800 mlmleka
150 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
150 gšećera
1jaje
100 gmlevenih oraha
200 gputera/maslaca
Dekoracija
1 kesicaDr. Oetker Šlag pene
125 mlhladnog mleka
nekolikooraha
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
1

Prvo pripremiti koru. U jednoj posudi pomešati jaja, šećer i vanilin šećer. Mutiti dok se ne stvori svetlo žuta i penasta smesa. Postepeno dodavati po malo vode.

2

Pomešati brašno sa praškom za pecivo i prosejati preko smese od jaja. Mutiti samo onoliko dok se sve sjedini. Na kraju umešati orahe.

3

U podmazan kalup prečnika 24 ili 26 cm rasporediti testo. Koru peći na 180 stepeni gornji/donji grejač 20-25 min. Uraditi proveru čačkalicom da li je kora gotova.

4

Dok se kora peče, pripremiti sirup: vodu i šećer pomešati u šerpi i prokuvati. Kuvati još 5 min na najjačoj vatri. Skloniti sa rinlge i ostaviti da se malo ohladi.

5

Pripremiti krem

Pomešati brašno, puding, jaje i šećer. Postepeno dodati 200ml od ukupno 800 ml mleka. Preostalo mleko prokuvati.

6

U vrelo mleko umešati smesu od pudinga i brašna. Mešati konstantno jer je ovaj puding jako gust, gotov je kad je toliko gust da se teško meša.

7

U vreo puding dodati orahe i komadiće putera, mešati dok se puter ne istopi i sjednini. Krem prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi u potpunosti.

8

Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi. Izbockati je viljuškom pa je preliti toplim sirupom. Koru ostaviti da se potpuno ohladi.

9

Na ohlađenu koru rasporediti krem. Staviti u frižider najmanje 1h.

10

Na kraju umutiti šlag penu sa mlekom i rasporediti preko fila. Vratiti na hlađenje još sat vremena, nakon toga služiti tortu.