Podlogu napravite tako što pomešate keks, šećer u prahu i kakao, pa sve sjedinite puterom i mlekom. Smesu oblikujte u kalupu prečnika 21cm.
Zatim pripremite vanila fil tako što umutite Dr. Oetker krem puding bez kuvanja s ohlađenim mlekom, slatkom pavlakom i aromom vanile. Karamelu napravite tako što šećer otopite na srednjoj temperaturi ringle, izbegavajući mešanje, dok ne promeni boju u zlatnu, pa mu dodajte puter. Čim se puter otopi, dodajte i slatku pavlaku.
U tom trenutku će se cela smesa stvrdnuti, ali će se opet i otopiti ukoliko dinamično mešate. Kada se to dogodi kuvajte sve na jačoj temperaturi ringle još 3-4 minuta.
Karamelu ohladite do sobne temperature pa joj dodajte kikiriki i time prelijte tortu. Ostavite je par sati u frižideru da se dodatno stegne.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte