Flag

Raffaello ® torta

12 Porcija/e
Srednje teško
40
Torta koja će oduševiti sve ljubitelje kokosa.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Testo
100 gbrašna
100 gbele čokolade
1 puna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gkokosovog brašna
2 komadajaja
75 gšećera
75 mljestivog ulja (npr. suncokretovog ulja)
100 mlmleka
Nadev
50 gbadema (naseckanog u obliku štapića)
300 gRaffaello ® kuglica
400 mlslatke pavlake
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
3 kašika/ešećera u prahu
Za natapanje
2 - 3 kašika/elikera od kokosa i pavlake
Krem
250 gslatke pavlake (36% m.m.)
2 kašika/ešećera u prahu
Za dekorisanje
50 gbele čokolade
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Za testo grubo naseckajte belu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrejte rernu na 180°C (vreo vazduh na 160°C).

2

Testo

Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) umesite u glatko testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a potom dve minute na najvećoj brzini. Testo stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku (donji nivo) u rerun I pecite 25 min. Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Testo s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadev

Bademe u neprijanjajućem tiganju prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjiru. Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello ® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakovanja podelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku činiju. Pavlaku s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto umutite. Umućenu pavlaku i bademe pomešajte s prepolovljenim komadićima Raffaello ® kuglica.

4

Natapanje

Povucite papir za pečenje s testa. Testo stavite na tacnu za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadev namažite na podlogu u obliku kupole.

5

Slatku pavlaku i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto umutite mikserom (metlicama). Dobijeni krem premažite po torti u obliku talasa.

6

Dekorisanje

Prepolovite 6 Raffaello ® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte čokoladu; dekorativno je raspodelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u frižider.

7

Napomena

Za bezalkoholnu varijantu izostavite liker od kokosa. Raffaello ® kuglice se najlakše režu ako su hladne.