Pomešajte jaja, polovinu mleka, ulje, brašno, so i kakao prah, dok se sve ne sjedini i ne nestanu grudvice, pa dodajte i preostalu količinu mleka. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Ispržite palačinke na srednjoj temperature ringle sa obe strane. Ako koristite tiganj prečnika 25cm dobićete 15-ak palačinki.
Za tortu će vam biti potrebna koja manje. Isecite ih kalupom za torte da budu prečnika 21 cm i sa ravnim ivicama.
Za fil u činiju sipajte mleko i slatku pavlaku, dodajte Dr. Oetker fil za torte s ukusom vanile i sve umutite. Isti postupak ponovite i za čokoladni fil.
Stavite palačinku na tanjir, pa špricem za torte rasporedite prvo žuti fil tako da ostane prostora izmedju valjkastih linija koje ostavite.
Stavite preko novu palačinku pa je štapićem utisnite u šupljine izmedju filova. U te šupljine sada stavite čokoladni fil i tako naizmenično dok ne istrošite oba fila.
Poslednju palačinku premažite filom, pa preko pospite kakao prah.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte