Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Carske šnite

Veoma izdašno

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Carske šnite

Specijalna smeša:

5 jaja
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pečenih, mlevenih lešnika
100 g hlebnih mrvica (prezle)

Natapanje:

200 ml soka od pomorandže
5 kašika/e ruma

Fil:

400 ml mleka
150 g šećera
250 g mekog margarina ili maslaca
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom karamele

Nadev:

40 piškota

Premazivanje i posipanje:

250 g slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
malo grubo rendane čokolade

Priprema

Priprema

1

Priprema

Namastite tepsiju (30x35 cm) i blago pospite brašnom. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, muteći mikserom najvećom brzinom oko 2-3 minuta. Dobro pomešajte lešnike sa hlebnim mrvicama i dodajte u umućena jaja. Smesu ravnomerno rasporedite u tepsiji i stavite da se peče na sredini prethodno zagrejane rerne.

Temperatura rerne oko 170 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 150 °C

recipe.preparation.gas oko 170 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pomešajte rum sa sokom od pomorandže i još toplo testo poprskajte sa 1/3 tekućine.

2

Fil

Skucajte puding sa mlekom i šećerom prema uputstvu sa ambalaže. Češće mešajući ga ohladite do sobne temperature. Penasto umutite maslac i brzo umešajte u još topao puding. Fil ravnomerno rasporedite preko kore i ostavite da se ohladi. Piškote umačite u preostali sok i rum i položite ih preko fila. Umutite slatku pavlaku sa Kremfix-om i ravnomerno premažite preko piškota. Pospite čokoladom i ostavite šnite da odstoje preko noći u frižideru.