Flag

Cheesecake Blondies od borovnica

8 Porcija/e
Srednje teško
60
Odlična kombinacija za sve ljubitelje borovnica i ukusa bele čokolade.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Blondies
3 komadajaja
100 mlulja
50 mlvode + 2 kašike vode
150 gkrem sira
30 gšećera + 1 kašika šećera
150 gborovnica svežih
1

Pripremite Blondies prema uputstvu sa pakovanja: u posudu za mućenje sipati sadržaj kesice , dodati  2 jajeta, 100 ml ulja i 50 ml vode. Mikserom mutiti dok se ne dobije glatko testo pa ostavite po strani.

2

U drugoj posudi umutite mikserom  krem sir i 30g šećera pa dodajte jaje i dobro sjedinite smesu i konačno dodajte 1/3 Blondies smese i pomešajte spatulom.

3

U manjoj šerpici na šporetu skuvajte borovnice sa kašikom šećera i dve kašike vode dok se ne raskuvaju i omekšaju (5-10min). Ručnim mikserom ih usitnite i izlite oko 2/3 smese u smesu sa krem sirom (ovu 1/3 možete sačuvati kao sos za služenje uz ispečene Blondies i ne morate). Sjedinite smesu i po potrebi dodajte par kašika brašna, ako je smesa retka (trebala bi da bude malo gušća od smese za palačinke).

4

Maslacem premažite pleh (dimenzija 25x15cm) pa ga pospite brašnom i izlite smesu sa krem sirom na dno tepsije. Potom pažljivo i ravnomerno izlite smesu sa Blondies smesom preko krem sir smese i sa viljuškom izmešajte blagim potezima ove dve smese, kako bi donja izašla na površinu.

5

Pecite u rerni na 170 stepeni oko 40 minuta, primetićete da se ivice odvajaju od pleha kada je pečeno. Ostavite kolač da se ohladi pa ga isecite na kocke i služite uz sos od borovnica.