Flag

Novogodišnje mlečne šnite

12 komada
Srednje teško
60
Mekani patišpanj sa kakaom, višnje i fil od vanile... nećete moći da odolite.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za patišpanj
8 komadajaja (M veličine)
2 prstohvatasoli
120 gksilitola (brezin šečer)
180 gmlevenih badema
50 gbrašna (tip 405)
60 gDr. Oetker Kakao
1,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Za kompot od višanja
300 gvišanja zamrznutih
2 kašičicemlevenog semena anisa
50 mlvode
3 listićaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
4 kašika/eksilitola
Za fil
1 komadvanila štapić
150 gsvežeg nemasnog sira quark
250 gmaskarpone
40 gksilitola
30 mlmleka
6 listićaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
Za dekoraciju
150 gcrne čokolade
2 kašika/epavlake (30% masnoće)
25 gbele čokolade
1 kašičicasuncokretovo ulje
1 kašikamača praha
Dekor mrvice i perlice po želji
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Prethodno ugrejte rernu (gornji/donji grejač: 180°C). U činiji umutite jaja i so 5 minuta, dok ne postane lagano i kremasto. Postepeno dodajte ksilitol i mutite još 5 minuta. Pomešajte bademe, brašno, kakao prah i prašak za pecivo i postepeno dodajte u smesu sa jajima.

2

Izlijte smesu u kalup koji je prethodno obložen papirom za pečenje i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 13 minuta. Zatim izvadite iz rerne , okrenite naopako na papir za pečenje, uklonite papir za pečenje na kome se patišpanj pekao i ostavite da se ohladi.

3

U manju šerpu dodajte višnje, seme anisa i vodu, kuvajte na najačoj temperaturi do ključanja. Pripremite listiće želatina prema uputstvu sa pakovanja, zatim ih pomešajte sa ksilitolom,  dodjte u smesu sa višnjama i kuvajte još 1 minut.

4

Presecite patišpanj vertikalno na pola, tako da svaki bude dimanzija 30 x 20 cm. Stavite jednu polovinu na tacnu i postavite obruč za pečenje oko njega. Premažite kompotom od višanja i ostavite da se ohladi.

5

Presecite štapić vanile i ostružite sadržaj. Umutite ručnim mikserom svež nemasni sir, 200 gr maskarponea, ksilitol i vanilu. Pripremite listiće želatina prema uputstvu sa pakovanja, zatim dodajte mleko i ostatak maskarponea kuvajte do ključanja i odmah umešajte u smesu sa quarkom.

6

Krem premažite preko kompota, preko stavite drugi patišpanj, lagano pritisnite i ohladite najmanje 1 sat.

7

Fino usitnite belu i tamnu čokoladu i odvojeno otopite na pari. Dodajte pavlaku u tamnu čokoladu kako biste napravili ganaš. Rastvorite mača prah u suncokretovom ulju i umešajte ga u otopljenu belu čokoladu.

8

Prelijte patošpanj ganašom od tamne čokolade, napunite vrećicu za ukrašavanje belom čokoladom sa mačom i istisnite tačkice preko ganaša. Ukrasite šećernim posipom i ohladite. Uklonite obruč za pečenje i isecite na 12 kriški, mera 5 x 10 cm.