Flag

Božićni slatki hleb

20 Porcija/e
Srednje teško
90
Slatki hleb sa suvim voćem, orasima i lešnicima.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
250 gmaslaca
250 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
3 komadajaja
300 gmekog brašna T-400
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
50 mlmleka + 2 kašike
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
1 kašikaDr. Oetker Arome vanila
50 gsuvog grožđa
100 gkandiranih trešanja
50 gurmi svežih
100 gsuvih šljiva
50 gpečenih lešnika
50 goraha
šećer u prahu za posipanje
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

U sud sipajte maslac, šećer i vanilin šećer. Mikserom umutite pa dodajte jedno po jedno jaje neprestano muteći. Brašnu dodajte prašak za pecivo i promešajte. U smesu dodajte polovinu brašna i mikserom umutite, a onda dodajte 50 ml mleka i ostatak brašna. Ponovo umutite i podelite na dva dela.

2

U jedan deo dodajte puding iz kesice i umutite da se ujednači smesa, onda dodajte aromu vanile, 2 kašike mleka, suvo grožđe, iseckane kandirane trešnje i usitnjen lešnik. Špatulom promešajte.

3

U drugi deo dodajte iseckane urme, iseckane suve šljive i usitnjene orahe. Špatulom promešajte.

4

Smese sipajte u dve dresir-kese kojima ste isekli vrh na prečnik od 2-3 cm. Kalup dimenzija 11 x 30 cm podmažite margarinom i pospite brašnom. Višak brašna istresite. Naizmenično, uz pomoć dresir-kesa sipajte smese uzduž. Umesto dresir-kesa, možete sipati kašikama.

5

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 55-60 minuta.

6

Pečeni kolač ostavite 10 minuta u kalupu, zatim ga izvadite i ostavite na žici da se skroz ohladi. Pre služenja pospite šećerom u prahu.