Flag

Uskršnji mafini i mini kuglofi

30 komada
Srednje teško
120
Dekorativni mafini i kuglofi su savršen izbor za vašu slatku uskršnju trpezu!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Čokoladni mafini (12 kom)
1 pakovanjeDr. Oetker Čokoladni mafini
2 komadajaja
75 mlvode
125 mlulja
50 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
100 mlmleka
100 mlslatke pavlake
zelena boja za kolače
1 pakovanjeDr. Oetker Dekor Šarene mrvice
sličice za dekoraciju
Kuglof mafini (18 kom)
1 pakovanjeDr. Oetker Mafina
2 komadajaja
75 mlvode
125 mlulja
crna čokolada
1 pakovanjeDr. Oetker Dekor Šarene mrvice
čokoladna jaja + rendana bela čokolada
baloni
Picture - Dr. Oetker Čokoladni mafini
Picture - Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Mafina
Picture - Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice

Čokoladni mafini

Poređajte 12 papirnih korpica na pleh. Uključite da se rerna zagreje na 180°C.

Smešu za testo sipajte u posudu za mešanje. Dodajte jaja, vodu i ulje. Mutite mikserom dok ne dobijete glatko testo. Odvojite kašiku komadića čokolade sa strane, a ostalo umešajte u testo.

Testo uz pomoć kašike za sladoled ravnomerno rasporedite u pripremljene kalupe. Ostatak čokoladnih komadića rasporedite po testu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Kada su mafini pečeni, skinite ih sa pleha i ostavite da se ohlade u korpicama.


Dekorisanje

U sud sipajte hladno mleko, šlag krem, slatku pavlaku i zelenu boju. Masu mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3-5 minuta. Sipajte u poslastičarsku kesu sa metalnim nastavkom za travu (Wilton 233). Na ohlađene mafine istiskujte šlag, ali posle svakog mafina ostavite kesu sa šlagom na 30-60 sekundi u zamrzivač da se ohladi. Dekorišite šarenim mrvicama i sličicama koje ste zalepili za štapiće. Sličice možete preuzeti OVDE, odštampati ih i iseći. Od satenske trake napravite mašnu i zalepite na štapiće.


Mini kuglofi

Poređajte 18 silikonskih modlica u obliku kuglofa na pleh. Uključite da se rerna zagreje na 180°C.

Smešu za testo sipajte u posudu za mešanje. Dodajte jaja, vodu i ulje. Mutite mikserom dok ne dobijete glatko testo. Komadiće čokolade umešajte u testo.

Testo ravnomerno rasporedite u pripremljene kalupe. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Kada su mafini pečeni, skinite ih sa pleha i ostavite da se ohlade u kalupima.

Kad su se ohladili, izvadite mafine iz kalupa, a onda ih operite i osušite. U svaki kalup stavite 2-3 kašičice istopljene čokolade i vratite mafin. Blago pritisnite da čokolada ispuni kalup. Ostavite u frižider desetak minuta da se čokolada ohladi i stegne. Nakon toga, izvadite mafine iz kalupa. U ovom delu najbolje da koristite rukavice da se čokolada od toplote ruku ne bi otopila i prsti ostavili otisak.


Dekoracija

Balone malo naduvajte. Stavite na manju čaši i išarajte istopljenom čokoladom. Odmah prebacite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga, balon probušite i pažljivo skinite.

Ovako napravljenu čokoladnu korpicu odmah stavljate na mini kuglofe. Napunite rendanom čokoladom, šarenim mrvicama i čokoladnim jajetom.