Flag

Rolnice sa mlevenim mesom

12 Rolnica
Jednostavno
60
Idealne za predjelo ili večeru
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
papir za pečenje
Testo od ulja i sira
250 gpšeničnog brašna
3 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
125 gsira svežeg
50 mlmleka
50 mljestivog ulja npr. suncokretovog
1 komadbelance
0,5 ravne kašičicesoli
Nadev
0,5 komadapraziluka
100 gšampinjona seckanih iz tegle
300 gmešanog mlevenog mesa
1 kašikajestivog ulja
malosoli
malobibera
Dodatno
malomleka kondenzovanog ili slatke pavlake
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

2

Nadev

Očistite i iseckajte praziluk, ocedite šampinjone. Sjedinite sa mlevenim mesom i uljem, začinite po ukusu solju i biberom.

3

Testo sa uljem i sirom

Prosejte brašno i prašak za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko testo (ne mutite predugo, lepiće se testo). Testo još jednom promesite na pobrašnjenoj radnoj površini i oblikujte rolnu. Razvijte u pravougaonik (40 x 30 cm), potom podelite na 12 kvadrata (10 x 10 cm). Rasporedite nadev po kvadratima, uvijte rolnice i sa spojem na dole ih položite na tepsiju. Premažite kondenzovanim mlekom i stavite da se peče.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.