Flag

Posne urmašice

1 Porcija
Srednje teško
50
Uživajte u receptu za tradicionalnu poslasticu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
400 mlvode
200 mlulja
500 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
50 goraha
Sirup
500 mlvode
500 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

U šerpu sipati vodu, vanilin šećer i šećer ostaviti da provri i kuvati 10-15 minuta. Ostaviti da se hladi.

2

U šerpu staviti ulje i vodu i grejati dok ne provri. Presuti u posudu za mešanje i uz stalno mešanje dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mešati sve dok se ne dobije elastično testo koje se ne lepi za posudu i ruke.

3

Od testa napraviti kuglice veličine većeg oraha. Rastanjinti svaku lopticu preko renda,  dodati komad oraha i urolati tako da na urmašici ostane šara.

4

Ređati u nauljeni pleh i peći na 180 stepeni 30 minuta, dok ne dobiju rumenu boju.

5

Nakon pečenja urmašice preliti sirupom i ostaviti da se ohlade i upiju sirup.