Za koru odvojiti belanca od žumanaca. Belanca mutiti dok ne zapene, pa dodati deo po deo šećera (ukupno 70g) i mutiti dok se ne napravi čvrst šne. Odvojeno mutiti žumanca sa preostalih 30 g šećera dok ne posvetle i dobiju na volumenu. Dodati im brašno, prašak za pecivo, cimet, mleko i ulje. Mutiti do kompaktne smese, te dodati i aromu vanile. U ovu smesu dodati šne od belanaca. Dodati deo po deo i sjediniti ih laganim pokretima uz pomoć spatule.
Kada se razbiju sve grudvice testo izliti u pleh dimenzija 30x35cm obložen papirom za pečenje i staviti da se peče 20 minuta.
Vruću koru staviti naopako na drugi papir za pečenje, skinuti papir na kom se pekla, iseći tvrde ivice i lagano urolati sa sve papirom. Ostaviti da se tako urolana ohladi.
Dok se kora hladi pripremiti fil. 350 ml mleka i šećer zagrevati do vrenja, a 150 ml mleka mešati sa pudingom sa ukusom bele čokolade. Uliti u proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Pokriti providnom folijom skroz do fila i ostaviti da se prohladi (da ostane toplo).
Mutiti maslac sobne temperature, pa mu uz mućenje dodati deo po deo toplog, mikserom premućenog pudinga. Kada ih potpuno izmešate, dodati i sitno seckane karamele. Fil je gotov. Odmotati koru, te je premazati pripremljenim filom. Veoma pažljivo saviti uz blagi pritisak, prebaciti u providnu foliju, zaviti i zatvoriti sa svih strana kako se ne bi osušio, te ostaviti da se dobro ohladi i stegne u frižideru.
Umutiti šlag penu sa hladnom vodom prema uputstvu sa ambalaže. Uz pomoć šprica dekorisati rolat, dodati malo *karamelizovanih ukrasa, kao i preliv sa ukusom karamele.
*Ukrase napraviti tako što puter bombone stavite na pek papir i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 150 C.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači