Flag

Rolat sa vinom

1 Rolat
Srednje teško
40
Kolač savinom za posebne prilike.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ovako pripremate struganu čokoladu: Otopite 50 g čokolade za kuvanje na pari, tanko nanesite na ploču i ostavite da se stegne (ne stavljajte u frižider). Potom nožem ili špahtlicom sastružite čokoladu.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvitno testo
5 komadajaja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora limuna (1 limuna)
100 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Krem sa maslacem
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
375 mlvina belog (3/8 l)
50 mlsoka od ceđenog linuma
250 gmekog margarina ili maslaca
200 gšećera
Dodatno
maločokolade za kuvanje (strugane)
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Priprema

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite je papirm za pečenje, pritom papir na otvorenoj strani tepsije savijte više puta i oblikujte rub.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom i korom od limuna, dodajte u jaja u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Testo sipajte u tepsiju, poravnajte i pecite u donjoj trećini rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite i istresite na papir za pečenje, ostavite da se ohladi sa papirom sa kojim se pekao.

3

Krem sa maslacem

Od praška zapuding skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali sa belim vinom i limunovim sokom i bez šećera. Ostavite puding da se ohladi i povremeno promešajte (ili ga prekrijte providnom folijom, tada ne morate da ga mešate, jer se neće stvarati kožica). U međuvremenu mikserom dobro umutite omekšali maslac i postepeno dodajte šećer. Dodajte ohlađeni puding kašiku po kašiku, pritom vodite računa da i maslac i puding budu sobne temperature, jer inače krem može da užegne. Pažljivo odstranite hartiju sa kojom se biskvit pekao. Premažite biskvit sa ¾ krema, uvijte u rolat polazeći od duže strane. Rolat premažite sa svih strana preostalim kremom, pospite struganom čokoladom i stavite da odstoji na hladnom najmanje 2 sata.

  • Ovako pripremate struganu čokoladu: Otopite 50 g čokolade za kuvanje na pari, tanko nanesite na ploču i ostavite da se stegne (ne stavljajte u frižider). Potom nožem ili špahtlicom sastružite čokoladu.