Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Učinite picu glamuroznom

Picu možete lako da učinite glamuroznom kod svoje kuće. Možete je posuti sirom ili začiniti svežim biljem, skoro sve prolazi!

Tri načina da učinite picu posebnom:

1. Ristorante Margherita
Nakon pečenja dodajte rukolu i pršutu.

2. Ristorante Mozzarella
Nakon pečenja dodajte limun, sveže listove žalfije i parmezan. 

3. Ristorante Quattro Formaggi
Učinite picu posebnom dodavanjem smokve, oraha i meda pre pečenja.
 

Sir - opšte je poznato da sir sve čini boljim

Želite li da učinite picu boljom dodavanjem svog omiljenog sira? Apsolutno! Jednostavno narendajte malo parmezana pre nego što je stavite u rernu. Ili nasecite dodatne kriške mocarele i rasporedite ih po pici kako želite. Pustite mašti na volju! Naš savet: kada je pica skoro pečena, stavite malo burata sira na sredinu pice i vratite je u rernu. Takođe možete dodati još sira na picu nakon pečenja. Samo narendajte malo svežeg parmezana na picu sveže izvađenu iz rerne.

Začini su zakon!

Vašu picu možete lako učiniti posebnom pomoću začinskih biljaka. 
Ako nemate ideju odakle da počnete, setite se samo začinskog bilja iz italijanske kuhinje - origano, ruzmarin, bosiljak, majčina dušica, žalfija... šta god da volite! Naravno, svaki sastojak pice ima svoju srodnu dušu među začinskim biljkama. Oni koji vole da eksperimentišu, na primer, će zaključiti da uz koziji sir sa orasima i smokvama najbolje ide svež ruzmarin. Malo svežih listova bosiljka će u tren oka poboljšati svaku klasičnu margaritu. Vegetarijanske pice sa mnogo povrća obožavaju majčinu dušicu. Bez obzira da li je sveža ili osušena, ona je savršen pratilac tikvice, patlidžana, paprike i te ekipe. Naravno, origano je neizostavan! Ovaj začin za picu se uvek koristi prema pravilu „više je definitivno više“!

Nauljena ljubav

Usavršavanje pice zaista može da bude ovako lako - nećete verovati šta par kapi ulja može da učini. Dobro staro maslinovo ulje daje pici dašak svežine dok ulje sa čili papričicama donosi ukusnu vrelinu, ulje sa belim lukom pojačava ukus, a ulje od bundevinog semena dodaje orašasto-kiselkastu notu. Pesto vrhunskog kvaliteta je takođe najbolji prijatelj pice! Nekoliko dobro raspoređenih gomilica Pesto Genovese, na primer, počastiće vaše nepce svežim novim ukusom i savršeno će uskladiti slatkoću sosa od paradajza.

Jedan, dva, tri - više!

Da, ponekad prosto mora da bude mnoštvo. Ovi je definitivno slučaj kada je reč o prilozima. Ali koji se vama najviše sviđaju? 

Hvalisava pica: na pici je toliko salame da se testo uopšte ne vidi! 

Prefinjena pica: parče piletine ovde, komadić brokolija tamo. Na kraju krajeva, prilozi čine vašu picu posebnom.

Kompozicija: pica mora da bude gozba i za oči, pa raspored priloga predstavlja pravo umetničko delo.

Bez obzira na vaš stil, mogućnosti su beskrajne. Meso ili riba, pečeno povrće ili salata - čak i voće poput ananasa i kruške, svi oni čine picu senzacionalnom.

Ali šta je sa onima koji više vole slatko?

Sladak život – slatka pica!

Pogodili ste - kako bolje zasladiti život nego slatkom picom?! Kao sa palačinkama, kada imate testo, možete pustiti vašoj kreativnosti na volju. Bilo da volite čokoladu, marmeladu, cimet i šećer ili sos od jabuke, pred vama je mnoštvo opcija koje možete da isprobate!

0 Odabrali ste