Flag

Zapečeni tart od bundeve

16 parčića
Srednje teško
80
Tart koji će postati omiljena poslastica za ljubitelje bundeve.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako površina torte porumeni (postane smeđa) pre 50 minuta koliko traje pečenje, jednostavno prekrijte tortu papirom za pečenje.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za osnovu
70 gsemenki bundeve
30 gurmi (suvih)
70 gputera/maslaca
250 gmlevenih badema
1 komadjaje srednje veličine
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Za fil
400 gbundeve (Hokkaido)
4 kapiarome narandže (alternativno naribane korice od narandže)
15 gđumbira
400 gjogurta (grčki jogurt - 10% masti)
4 komadajaja srednje veličine
90 mlsirupa agave
1 kašikakukuruznog brašna
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Za osnovu sameljite semenke bundeve i urme u blenderu. Samlevenu semenke i urme prebacite u posudu, dodajte maslac (isečen na sitne komadiće), bademe, jaje i prašak za pecivo i izmešajte špatulom. Testo ravnomerno rasporedite u pleh za pečenje (28 cm prečnik) i stavite u frižider da se hladi otprilike 20 minuta.

2

U međuvremenu, operite bundevu, isecite je na male komade i kuvajte u ključaloj vodi oko 10 minuta. Iscedite vodu. Ogulite i sitno naribajte đumbir. U blender dodajte kuvanu bundevu, aromu narandže, đumbir, jogurt, jaja, agavin sirup i kukuruzno brašno i napravite pire.

3

Prethodno zagrejte rernu na 150 ° C (rerna na vruć vazduh 125 ° C). Rasporedite fil od bundeve preko ohlađenog testa i ispecite tortu u rerni na srednjem nivou, oko 50 minuta. Ostavite da se ohladi.

  • Ako površina torte porumeni (postane smeđa) pre 50 minuta koliko traje pečenje, jednostavno prekrijte tortu papirom za pečenje.