Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Zapečene voćne pituljice

Brzo i jednostavno

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Zapečene voćne pituljice

Testo:

500 g kora za pitu tankih

Fil:

40 g margarina mekog dijetalnog
2 kašika/e šećera
2 žumanceta
125 g sira nemasnog, nesoljenog
rendana kora limuna (1/2 limuna)
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
125 ml kisele pavlake
40 g oštrog brašna / tip 400
0,5 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
2 belanaca
1 kašičica šećera

Premazivanje:

malo otopljenog margarina dijet
1 jaje umućeno

Nadev:

mešano voće po želji (banane, šljive, nektarine)

Preliv:

250 ml mleka
50 g šećera
2 jaja
1 kašika Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile

Posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Priprema

Namastite tepsiju. Za fil pomešajte margarin sa šećerom, žumancima, sirom, korom od limuna, vanilin šećerom i kiselom pavlakom. Brašno pomešajte sa praškom za puding, prosejte preko smese i sve dobro sjedinite. Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne i sjedinite sa filom. Na pobrašnjenu kuhinjsku krpu položite jednu koru, blago je premažite margarinom i preklopite drugom korom. Blago premažite jajetom i isecite na 4 dela. Na sredinu stavite malo fila, dodajte voće po želji i preklopite krajeve kora, tako da dobijete trouglove. Položite trouglove u tepsiju, jedan do drugog, tako da strana sa krajevima bude okrenuta na dole. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sve kore i fil.

2

Za preliv sjedinite sve sastojke i prelijte preko trouglova. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Još vruće pituljice pospite šećerom u prahu.