Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Zapečene voćne pituljice

Brzo i jednostavno

1 Kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Zapečene voćne pituljice

Testo:

500 g kora za pitu tankih

Fil:

40 g margarina mekog dijetalnog
2 kašike šećera
2 žumanca
125 g sira nemasnog, nesoljenog
rendana kora limuna (1/2 limuna)
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanilinog aromatizovanog šećera
125 ml kisele pavlake
40 g oštrog brašna / tip 400
0,5 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
2 belanaca
1 kašičica šećera

Premazivanje:

malo otopljenog margarina dijet
1 jaje umućeno

Nadev:

mešano voće po želji (banane, šljive, nektarine)

Preliv:

250 ml mleka
50 g šećera
2 jaja
1 kašika Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile

Posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Priprema

Namastite tepsiju. Za fil pomešajte margarin sa šećerom, žumancima, sirom, korom od limuna, vanilin šećerom i kiselom pavlakom. Brašno pomešajte sa praškom za puding, prosejte preko smese i sve dobro sjedinite. Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne i sjedinite sa filom. Na pobrašnjenu kuhinjsku krpu položite jednu koru, blago je premažite margarinom i preklopite drugom korom. Blago premažite jajetom i isecite na 4 dela. Na sredinu stavite malo fila, dodajte voće po želji i preklopite krajeve kora, tako da dobijete trouglove. Položite trouglove u tepsiju, jedan do drugog, tako da strana sa krajevima bude okrenuta na dole. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sve kore i fil.

2

Za preliv sjedinite sve sastojke i prelijte preko trouglova. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Još vruće pituljice pospite šećerom u prahu.

Nutritivne vrednosti za recept Zapečene voćne pituljice

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 0kJ
0kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 3.18g 0.28g
recipe.nutrition.carbohydrate 2.12g 0.18g
recipe.nutrition.protein 1.59g 0.14g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste