Flag

Veseli crni kolačići

1 kolač
Srednje teško
60
Za veliku žurku Vaših mališana.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Veseli crni kolačići mogu da stoje 3-4 dana. Od jedne mere dobićete oko 8 kolačića.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Priprema
alu-folija 8 listova (15 x 15) i 1 čaša (prečnika oko 6cm)
Biskvitno testo
3 komadajaja
75 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
75 gpšeničnog brašna
15 gDr. Oetker Gustin
1 kašičicakakao praha
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Fil
3 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
500 mlmleka
3 kašika/ešećera
Glazura
200 gčokolade za kuvanje
1 kašikajestivog ulja
Ukrašavanje
50 gmarcipana sirovog
10 gšećera u prahu
1 - 2 kašika/evode
prehrambena boja po želji
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Priprema

Skuvajte puding za fil prema uputstvu sa ambalaže. Ostavite da se ohladi. Uzmite čašu i redom je stavljajte na komade alu-folije, pritom je obložite folijom i dobro pritisnite. Tako nastale kalupčiće pažljivo odvojite od čaše, podmažite ih i pospite brašnom. Poslažite ih na tepsiju za kolače.

2

Za biskvitno testo jaja umutite penasto, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Pomešajte šećer sa vanilin šećerom i dodajte u roku od 1 minuta u umućena jaja, potom mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom, praškom za pecivo i kakao prahom, dodajte u umućenu smesu i kratko sjedinite muteći najmanjom brzinom. Pažljivo rasporedite testo u kalupčiće. Stavite tepsiju u rernu i pecite.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Ostavite peciva da se prohlade u kalupčićima oko 5 minuta, potom ih pažljivo izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.

3

Za fil potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže, potom istisnite i otopite u maloj šerpi. Otopljen želatin pomešajte prvo sa 2 kašike pudinga, potom umešajte ostatak i stavite da odstoji na hladnom. Kada puding smesa počne da se zgušnjava, sipajte je u špric sa okruglim nastavkom i odozdo ubrizgajte fil u kolačiće. U tu svrhu zabodite vrh šprica u testo i pažljivo ubrizgavajte fil. Ostavite peciva da odstoje oko 1 sat u frižideru.

4

Za glazuru otopite čokoladu sa jestivim uljem na pari na tihoj vatri. Time prelijte kolačiće i ostavite ih na rešetki dok se glazura potpuno ne stegne. Za ukrašavanje umesite marcipan sa šećerom u prahu i prehrambenom bojom po želji i dekorišite svaki crni kolačić. Preostali šećer u prahu pomešajte sa vodom, tako da dobijete gustu tečnost. Podelite smesu na 3 dela i svaki obojite prehrambenom bojom po želji. Sipajte odvojeno u kesice za zamrzivač, odsecite mali čošak i nacrtajte kolačićima lica. Čuvajte na hladnom do služenja.

  • Veseli crni kolačići mogu da stoje 3-4 dana. Od jedne mere dobićete oko 8 kolačića.