Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Uskršnja štrudla

Obogatite trpezu sa slanom štrudlom

1 Štrudla

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnja štrudla

Tepsija 40 x 30 cm:

malo masnoće

Kvasno testo:

400 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasac
250 ml kefira
1 prstohvat šećer
1 jaje
50 g mekog maslaca
malo korijandera mlevenog
malo kardamona mlevenog
malo soli

Nadev:

3 kašike jestivog ulja
1 mladi luk seckani
malo peršuna seckanog
400 g spanaća blanširanog u listu
½ češanj belog luka izgnječen
½ kašičica soli
2 jaja
2 kašike pšeničnog brašna
100 g sira ovčiji sitno seckan
3 kašike hlebnih mrvica (prezli)
5 jaja tvrdo kuvanih, oljuštenih

Premazivanje:

1 jaje umućeno

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Prosejte brašno u činiju i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Redom dodajte preostale sastojke i pomoću miksera (nastavci za mešenje) umesite u glatko testo. Ostavite da odstoji pokriveno na toplom mestu dok se ne udvostruči.

2

Za fil zagrejte ulje, dodajte luk i peršun i propržite dok luk ne postane staklast. Dodajte spanać i beli luk, posolite i kratko propržite. Skinite sa šporeta, dodajte jaja i brašno i dobro promešajte, ostavite da se ohladi.

3

Testo još jednom ručno dobro promesite i ostavite malo po strani za ukrašavanje. Preostalo testo oblikujte u rolnu i razvijte u pravougaonik debljine oko 1 cm. Ohlađeni fil ravnomerno rasporedite preko testa i pritom ostavite slobodan rub od oko 2 cm. Rasporedite sir preko fila i pospite hlebnim mrvicama. Prepolovljena jaja položite na donju ivicu testa, sa sečenom stranom na dole. Sada uvijte testo u štrudlu, polazeći od donje ivice na gore. Podvucite krajeve štrudle ispod nje i premestite štrudlu na podmazanu tepsiju. Od preostalog testa oblikujte zeke, ili ih isecite modlicama, pa time ukrasite štrudlu. Premažite umućenim jajetom i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 25 min. Stavite tepsiju na donju polovinu pethodno zagrejane rerne da se peče.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: donja polovina

Peći: otprilike 30 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Uskršnja štrudla

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 0.1g 0g