Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Tsourekia

Sa susamom i bademom

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Tsourekia

Tepsija:

papir za pečenje

Kvasno testo:

75 ml slatke pavlake
100 ml vode
70 g margarina ili maslaca
500 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
150 g šećera
rendana kora pomorandže (1/2 pomorandže)
1 ravna kašičica soli
1 jaje
1 belance

Dodatno:

1 žumance
1 kašika mleka
malo susama
malo badema seckanog
malo badema mlevenog

Priprema

Priprema

1

Priprema

Zagrejte slatku pavlaku i vodu u maloj posudi i u tome rastopite maslac ili margarin.

2

Kvasno testo

Pomešajte brašno i suvi kvasac u činiji za mešenje. Dodajte preostale sastojke i toplu mešavinu vode,pavlake i masnoće. Mesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom oko 5 min., tako da dobijete glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

3

Podelite testo na 3 jednaka dela, oblikujte tri valjka podjednake dužine i na tepsiji upletite u pletenicu. Ostavite pletenicu da odstoji na toplom dok se vidno ne uveća. Umutite žumance sa mlekom, time premažite pletenicu i pospite je susamom i bademima. Stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja premestite pletenicu na rešetku i ostavite je da se ohladi.