Flag

Slatki duet

2 kolača
Srednje teško
40
Slatko pecivo za ljubitelje cimeta!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kvasno testo sa sirom i uljem
400 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
80 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 mlmleka mlakog
100 mljestivog ulja npr. suncokretovo
200 gsira nemasnog
Za rolnice sa cimetom
40 gšećera
2 kašičicecimeta
1 komadjaje
1 kašikamleka
Pisma sa kajsijama
1 teglakompota od kajsija ili bresaka (neto 240 g)
50 gčokolade za kuvanje
50 goljuštenog, mlevenog badema
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

U dubljoj činiji pomešajte brašno sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i mutite miskerom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom oko 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok vidno ne naraste.Testo blago pospite brašnom, na radnoj površini joše jednom kratko promesite i prepolovite.Za rolnice sa cimetom jednu polovinu testa na radnoj površini razvaljajte u pravougaonik veličine 35 x 24 cm. Razmutite jaje sa mlekom i tanko premažite ploču testa sa malo ove tekućine. Pomešajte šećer sa cimetom i pospite ravnomerno preko testa. Ploču čvrsto urolajte polazeći sa kraće strane. Isecite je na parčiće debljine oko 2 cm. Položite ih na papirom za pečenje obloženu tepsiju i ostavite ih da odstoje pokriveni dok još jednom vidno ne narastu. Premažite ih sa delom preostale tečnosti od jaja i mleka. Stavite da se peku.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Odvojite rolnice od papira za pečenje i premestite ih na rešetku da se hlade. Polutke kajsija dobro ocedite. Čokoladu izlomite i sitno iseckajte.

2

Od drugog dela testa odvojite jedan komad veličine oraha. Preostalo testo razvijte u kvadrat veličine ca. 40 x 40 cm i potom ga isecite na 9 manjih kvadrata, ca. 13 x 13 cm. Na sredinu svakog kvadrata stavite po 1preostale tečnosti od jaja i mleka kašičicu badema pomešanog sa komadićima čokolade i po 2 polutke kajsija (ili jednu polutku breskve). Rubove testa premažite sa malo preostale tečnosti od jaja i mleka. Povucite ćoškove testa ka sredini i blago ih pritisnite. Premažite sa malo preostale tečnosti od jaja i mleka i premestite na papirom za pečenje obloženu tepsiju. Testo koje ste ostavili po strani razvucite u usku traku 18 x 2 cm i podelite na 9 delova. Stavite na svako pismo po jednu kockicu, tačno iznad spojeva testa i blago pritisnite. Ostavite pisma da odstoje na toplom mestu dok se vidno ne uvećaju.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Nakon pečenja kolačiće skinite sa papira za pečenje i ostavite ih na rešetki da se ohlade.