Flag

Tortice na štapiću

20 komada
Srednje teško
150
Slatki zalogaji na štapiću, idealni za žurke i proslave!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za biskvit
100 gmaslaca
150 gšećera
1 prstohvatsoli
2 komadajaja
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
130 gmekog brašna T-400
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
25 gDr. Oetker Kakao
100 mlmleka
Za ganaš
100 mlslatke pavlake
150 gčokolade
2 - 3 kašika/ecrnog krema
Za dekoraciju
300 gbele čokolade
300 gcrne čokolade
8 kašika/eulja
Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice
Dr. Oetker Dekor Mix srca
zlatna boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice
Picture - Dr. Oetker Dekor Mix srca
1

Biskvit

U sud sipajte maslac, šećer, prstohvat soli, jaja i aromu vanile. Umutite, pa dodajte prethodno sjedinjeno brašno, prašak za pecivo i kakao. Izmiksajte, pa dodajte i mleko i sve zajedno umutite. Smesu sipajte u podmazan kalup veličine 25 x 25 cm ili približne veličine. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Biskvit ohladite, a onda izmrvite.

2

Ganaš

Zagrejte slatku pavlaku i čokoladu, mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa vatre i prohladite, a onda dodajte u izmrvljen biskvit. Promešajte, pa dodajte i krem, a zatim nastavite sa mešanjem dok se smesa ne ujednači.

3

Dekoracija

Belu čokoladu istopite sa 4 kašike ulja. Premažite unutrašnji deo kalupa za sladoled, pa prebacite kalup u frižider na 15 minuta. Nakon toga, napunite kalup pripremljenom biskvitnom smesom, ubacite drveni štapić za sladoled, a onda zalijte čokoladom. Prebacite u frižider na 30 minuta. Kada se tortice ohlade i stegnu, izvadite ih iz kalupa. Poprskajte zlatnom bojom, a onda bočne ivice premažite čokoladom i pospite kakao mrvicama. Prednju stranu dekorišite čokoladom i stavite dekor srca.

Na isti način dekorišite i crnom čokoladom.