Flag

Rešetkasti kolač sa višnjama

24 Porcija/e
Srednje teško
60
Ovo je pobednički recepta konkursa „Dr. Oetker sa tvojim potpisom“. Autorka recepta je Marina Stanojević.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za testo
400 gbrašna
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
150 gputera/maslaca
2jaja
50 gkisele pavlake
1 prstohvatsoli
Za nadev
700 gvišanja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kašičicaDr. Oetker Mleveni cimet
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Mleveni cimet
1

Priprema testa

U odgovarajuću posudu dodati 400g pšeničnog brašna, prstohvat soli, ½ kesice Dr.Oetker Praška za pecivo i 150g omekšalog putera. Lagano mutiti mikserom dok se ne dobije mrvičasto testo. U smesu dodati 100g šećera, 1 kesicu Dr.Oetker Vanilin šećera, 2 jaja i 50g kisele pavlake, pa dodatno umesiti mikserom. Testo ostaviti da odstoji u frižideru oko sat vremena.

2

Priprema nadeva

Odmrznuti 700g višanja, dobro ih ocediti i pomešati sa 100g šećera, 1 kesicom Dr.Oetker Vanilin šećera, dodati 1 kafenu kašičicu Dr.Oetker Mlevenog cimeta. 

3

Priprema kolača

Na dno pravougaonog pleha, 20x30cm, staviti papir za pečenje. Ohlađeno testo razdeliti na dva nejednaka dela. Veći deo razviti oklagijom, preneti u pleh, preko testa ravnomerno rasporedi nadev, poravnati. Savet više: ukoliko je testo vlažno, pre nanošenja nadeva, posuti mlevenim keksom.

4

Preostalo testo rastanjiti u obliku pravougaonika i iseći po dužini na trake širine oko 1 cm. Trake stavljati preko nadeva da se ukrštaju pod kosim uglom i formiraju rešetku.

5

Pripremljen kolač peći u zagrejanoj rerni na 180°C, 30-35 minuta.

6

Vreme pečenja prilagoditi Vašoj rerni.

7

Nakon pečenja, ohlađen kolač iseći na komade željene veličine i poslužiti.