Flag

Tople trubice sa šunkom

12 Peciva
Jednostavno
60
Kroasani punjeni šunkom u obliku trubica.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Trubice su najukusnije kad se malo ohlade, a tople su. Nadev se može menjati po ukusu, npr. umesto paprike mogu se koristiti tikvice, a umesto sveže šunke može se upotrebiti mala kobasica ili viršlja. Isto tako, nadev može da bude od sira ili da se dopuni sirom.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
Nadev
400 gpaprike
12 režnjevašunke sveže ili 12 malih kobasica
Testo od sira i ulja
1 komadšargarepe (otprilike 100 g)
300 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
125 gsira kravljeg, svežeg
3 kašika/emleka
75 mljestivog ulja npr. suncokretovog
1 komadbelance
1 kašičicasoli
Premazivanje
1 komadžumance
1 kašikamleka
začin za picu ili susam za posipanje
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo

A ovako se to radi

Ono što ti je teško prepusti odraslima!

1

Pripremi i odmeri sve sastojke. Obloži tepsiju papirom za pečenje i zagrej rernu. Očisti papriku i iseci je na otprilike 24 tračice.

2

Očisti i narendaj šargarepu, a brašno pomešaj sa praškom za pecivo, pa dodaj u posudu sa šargarepom. Umešaj preostale sastojke koristeći mikser sa talasastim nastavcima, prvo najmanjom pa najvećom brzinom i mešaj dok ne dobiješ glatko testo (ne valja mešati predugo jer će se testo lepiti!).

3

Izvaljaj testo oklagijom na malo pobrašnjenoj radnoj ploči ili stolu, tako da dobiješ krug prečnika otprilike 40 cm. Podeli testo na četvrtine, pa svaku četvrtinu na trećine tako da dobiješ 12 parčića testa sličnih parčićima torte.

4

Na svaki komad stavi režanj šunke i 2 tračice paprike pa uvij kao trubicu počevši od šire strane. Stavljaj trubice na pripremljenu tepsiju za pečenje pa ih premaži mešavinom žumanceta i mleka i po želji pospi susamom ili začinom za pizzu. Stavi tepsiju u rernu na rešetku u donjem delu rerne i peci otprilike 25 minuta.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

5

Zajedno sa papirom za pečenje izvadi trubice iz tepsije i ostavi ih da se ohlade.

  • Trubice su najukusnije kad se malo ohlade, a tople su. Nadev se može menjati po ukusu, npr. umesto paprike mogu se koristiti tikvice, a umesto sveže šunke može se upotrebiti mala kobasica ili viršlja. Isto tako, nadev može da bude od sira ili da se dopuni sirom.