Flag

Trouglići od palente

8 Porcija/e
Jednostavno
20
Odličan izbor za jednostavno i ukusno predjelo od palente.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
125 gDr. Oetker Palenta
500 mlvode
malosoli
20 gputera/maslaca
8 šnita/eslanine tanko sečene
8 parčićakačkavalja
4 komadačeri paradajza
Picture - Dr. Oetker Palenta
1

U odgovarajuću posudu sipajte vodu, malo soli i puter. Zagrejte do ključanja. Sipajte pažljivo palentu, a onda kuvajte na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje oko 2 minuta.

2

Odmah sipajte u kalup prečnika 20 cm i izravnajte. Ostavite u frižideru da se hladi najmanje 4 sata ili preko noći.

3

Kada se palenta ohladila i stegla, isecite je na 8 trouglova. Na svaki trougao stavite parče kačkavalja i uvijte slaninom. Čeri paradajz isecite na polovine i očistite od semenki. Ostavite samo mesnati deo. Zabodite zajedno sa čačkalicom kroz sir, slaninu i palentu.

4

Pecite u rerni na 250°C, oko 5-10 minuta, tako da se sir istopi i slanina zapeče.