Tarte Fine

Francuski tart od domaćeg lisnatog testa.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Tarte Fine

Lisnato testo:

250 g mekog brašna
250 g putera/maslaca hladnog
150 ml vode hladne
1 kašičica soli

Frangipane od badema:

80 g putera/maslaca
80 g šećera
100 g brašna od badema
30 g glatkog brašna
1 prstohvat soli
2 kašika/e amaretta
2 belanaca

Voćna lepeza:

4 jabuka
2 krušaka
50 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera

Glazura i dekoracija:

50 g marmelade od kajsija (glatke)
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
200 ml vode
50 ml soka od limuna
50 g seckanih pistaća
50 g brusnica seckanih

Priprema

Priprema

1

Prosejati brašno, umešati so, dodati puter sečen na kockice 1x1 cm, pomešati/obložiti ga sa brašnom i dodati hladnu vodu. Kratko umesiti čvrsto testo, samo da se spoji u kuglu koja se ne lepi za ruke. Oblikovati pravougaonik i obložiti pvc folijom. Ostaviti u zamrzivaču ili frižideru 30 minuta. Izvaditi iz zamrzivača i prebaciti na pobrašnavljenu podlogu i razvaljati u pravougaonik. Opkrojiti krajeve testa. Preklopiti levi i desni kraj testa ka polovini. Otresti višak brašna da se ne bi kasnije u zamrzivaču natopio vlagom. Umotati u foliju i ostaviti na hlađenje 30 minuta. Ponoviti postupak preklapanja testa još dva puta. 

2

Otopiti puter. U posudu pomešati sve suve sastojke, umešati otopljeni, prohlađen puter i amareto. Na kraju dodati 1 po 1 belance da se poveže smesa, uz mešanje žicom za mućenje. Staviti u dresir džak i odložiti na hladno do korišćenja.
Jabuke i kruške iseći na polovine, seći tanke listove.


Razvaljkati lisnato testo tanko, očistiti od viška brašna, iseći na kvadrate 10x10cm  i staviti na pleh sa papirom za pečenje. Od ove količine testa dobija se 12 kvadrata. Na svaki kvadrat rasporediti kremu od badema (ostaviti 1cm  - 1,5 cm od ivice kvadrata prazno) i na kremu od badema složiti listiće voća. Posuti cimet šećerom i šećerom u prahu. Staviti u ugrejanu rernu na 200 C, 25-30 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.

3

Pomešati preliv za tortu sa šećerom i postepeno dodavati vodu po potrebi uz mešanje, kako ne bi bilo grudvica. Prebaciti u šerpu odgovarajuće veličine i zagrevati uz mešanje. Kada provri skloniti sa vatre i umešati marmeladu od kajsije. Kratko još zagrejati i na kraju dodati sok od limuna. Još vruće tartove premazati glazurom, pa posuti pistaćima i seckanim brusnicama po rubovima tartova.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: