Flag

Švarcvald brownies

16 Porcija/e
Srednje teško
40
Ko može da odoli spoju čokolade i višanja?
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za brownies
1 pakovanjeDr. Oetker Brownies
3 komadajaja
100 mlulja
50 mlvode
Za preliv od višanja
200 gvišanja
3 kašika/ešećera
180 mlvode
1 kašikaDr. Oetker Gustin
Za dekoraciju
75 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
150 mlmleka
čokolada za dekoraciju
Picture - Dr. Oetker Brownies
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Brownies

U sud za mućenje sipajte sadržaj kesice, dodajte jaja, ulje i vodu. Mikserom mutite dok ne dobijete glatko testo. Pripremljenu smesu sipajte u pleh srednje veličine, prethodno podmazan  i obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C, oko 35 minuta. Prohlađen kolač isecite na 16 delova.

2

Priprema višanja

U odgovarajući sud sipajte višnje i šećer, pa prelijte sa 100 ml vode i stavite da se kuva oko 5 minuta. Nakon toga dodajte gustin koji ste prethodno pomešali sa 80 ml vode, tako da nema grudvica. Kuvajte još oko 2-3 minuta. Ostavite da se prohladi.

3

Dekorisanje

U sud za mućenje sipajte šlag krem i mleko. Mikserom mutite oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje oko 2-3 minuta maksimalnom brzinom. Sipajte šlag u dresir-kesu sa zvezdastim nastavkom. Ukrasite svako parče, pa prelijte pripremljenim višnjama. Preko višanja pospite rendanu čokoladu.