Flag

Kajsija rolat

1 Rolat
Srednje teško
40
Kremasti i sočan rolat sa kajsijom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač je odličnog ukusa i kao ledena torta. U tu svrhu ga stavite najmanje 5 sati da odstoji u zamrzivaču i izvadite oko 30 minuta pre serviranja. U tom slučaju nemojte aprikotirati kolač. Kolač možete da pripremite i sa kajsijama iz kompota (neto 480 g).
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm) i kalup za srneća leđa (30 x 11 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
prozirna folija
Biskvitno testo
3 komadajaja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gpšeničnog brašna
na vrh nožaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 ravna kašičicakakao praha
Fil
100 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora limuna (1 limuna)
250 gmaskarpone sira
300 mljogurta kremasti ( ca. 10% masnoće)
6 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
400 gkajsija
Dodatno
150 gmarmelade od kajsije
1 kašikavode
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite tepsiju papirom za pečenje, pritom papir savijte na otvorenoj strani tepsije oblikujući rub.

2

Biskvitno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer u smesu u roku od 1 minuta, pa mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. 3 kašike testa pomešajte sa kakao prahom. Preostalo testo poravnajte u tepsiji. Tamno testo u nekih 8 porcija uz pomoć 2 kašičice rasporedite na testu, pa pomoću drvenog štapića razvucite u zvezdice. Stavite tepsiju u rernu i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite, istresite ga direktno na radnu površinu, papir za pečenje ne skidate i ostavite pecivo da se ohladi.Sada pažljivo skinite papir za pečenje. Malo podmažite kalup za srneća leđa (30 x 11 cm) i obložite prozirnom folijom. Biskvitnu ploču podelite na 2 pravougaonika (28 x 18 cm i 28 x 9 cm). Obložite kalup većim komadom.

3

Fil

Operite kajsije, ostavite da se ocede, prepolovite i odstranite koštice. Polovinu voća iseckajte na kocke veličine oko 1 x 1 cm, a preostale kajsije ispasirajte zajedno sa prosejanim šećerom u prahu, vanilin šećerom i rendanom korom limuna. Dodajte Maskarpone i jogurt. Želatin prvo potopite i rastvorite prema uputstvu sa ambalaže. Pomešajte prvo 4 kašike Maskarpone krema sa mlakim, rastvorenim želatinom, onda pomešajte sa celokupnom smesom. Kada smesa počne da se želira,dodajte seckane kajsije. Sipajte krem u kalup i poravnajte, preklopite preostalim testom i blago pritisnite. Ostavite da odstoji u frižideru najmanje 3 sata.Istresite kolač na tacnu i pažljivo uklonite foliju. Marmeladu od kajsija provucite kroz sito, prokuvajte sa vodom u maloj posudi i pažljivo četkicom rasporedite po kolaču.

  • Kolač je odličnog ukusa i kao ledena torta. U tu svrhu ga stavite najmanje 5 sati da odstoji u zamrzivaču i izvadite oko 30 minuta pre serviranja. U tom slučaju nemojte aprikotirati kolač. Kolač možete da pripremite i sa kajsijama iz kompota (neto 480 g).