Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Spekulacijus Tiramisu

Prefinjeni ukus

1 Porcija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Spekulacijus Tiramisu

Sastojci:

250 g jabuka
15 g maslaca
malo suvog grožđa (2 kašike)
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašika šećera
malo cimeta mlevenog
100 g keksa Spekulacijus
6 kašika/e instant kakaoa praha (npr. Nesquick)
100 ml mleka
200 ml mleka hladnog
100 g slatke pavlake za kuvanje
4 kapi Dr. Oetker Arome ruma
1 kutija Dr. Oetker Tiramisu

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Operite jabuke, oljuštite, isecite na četvrtke, očistite i sitno iseckajte. Otopite maslac u maloj šerpi, dinstajte jabuke sa suvim grožđem, Burbon vanilin šećerom, šećerom i cimetom oko 10 minuta na tihoj vatri, poklopljeno. Ostavite dezert od jabuka da se prohladi.

2

Priprema

Plitku četvrtastu posudu (22 x 16 cm) obložite sa polovinom pripremljenog Spekulacijusa. Pospite Spekulacijus sa 2 kašike instant kakao praha i poprskajte sa 50 ml mleka.200 ml hladnog mleka, slatku pavlaku i aromu rum sipajte u vrelom vodom ispranu posudu za mućenje. Dodajte prašak za Tiramisu i sjedinite kratko muteći najmanjom brzinom, potom mutite još 3 mintua najvećom brzinom. Nanesite polovinu krema preko Spekulacijusa, pa preko krema rasporedite dezert od jabuka. Preko toga poslažite preostali Spekulacijus, pospite sa 2 kašike instant kakao praha, poprskajte sa preostalim mlekom. Na kraju premažite preostalim Tiramisu kremom i poravnajte. Stavite Tiramisu u frižider, neka odstoji najmanje 2 sata. Pre služenja pospite preostalim kakao prahom.