Flag

Ruske kape

20 komada
Jednostavno
120
Jednostavan recept za ruske šubare.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za patišpanj
1 pakovanjeDr. Oetker Čokoladni kolač
150 gmaslaca
3 komadajaja
50 mlmleka
Za fil
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
400 mlmleka
1 kašikaDr. Oetker Gustin
5 kašika/ešećera
125 gmaslaca
100 gkokosovog brašna
100 gcrne čokolade
50 gbele čokolade
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Patišpanj

Penasto umutite 150 g maslaca sa 3 jajeta. Dodajte 50 ml mleka i sadržaj kesice za Čokoladni kolač, pa mutite mikserom maksimalnom brzinom 1-2 minuta da se smeša homogenizuje. Pripremljeno testo sipajte u dublji pleh (20 x 30 cm) ili okrugli kalup (Ø 26 cm), prethodno podmazan ili obložen papirom za pečenje. Pecite na 180-190ºC oko 20 minuta.

2

Fil

Pomešajte sadržaj kesice sa 5 kašika hladnog mleka, šećerom i gustinom, i mešajte dok se ne razbiju grudvice. Ostatak mleka zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre i uz mešanje dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na šporet i uz neprestano mešanje još jednom kratko prokuvajte. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica.

3

Posebno umutite maslac i dodajte mu ohlađen fil. Stavite u frižider da se ohladi i stegne dok sečete patišpanj.

4

Prohlađen patišpanj stavite na tacnu i okruglim sekačem (Ø 4 ili 5 cm) isecite krugove. Svaki krug isecite horizontalno na dva dela. Premažite filom jednu polovinu, a drugom preklopite, pa prefilujte i sa bočne strane. Uvaljajte u kokosovo brašno.

5

Crnu čokoladu istopite sa dve kašike ulja, a belu sa jednom. Crnom čokoladom premažite gornji deo kolača. Belu čokoladu sipajte u poslastičarsku kesu sa malim vrhom i po crnoj čokoladi napravite 3-4 kruga. Čačkalicom povlačite prvo od centra ka spolja, pa onda od spolja ka centru, i tako naizmenično.

Ostavite da se kolač ohladi i stegne pre služenja.