Flag

Kolač od jabuka

12 komada
Jednostavno
40
Neodoljivo ukusni kolač sa jabukama i džemom od kajsija.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa obručem (Ø 26 cm) ili kalup sa obručem (Ø 28 cm)
malo masnoće
Fil
750 gjabuka
Kora
125 gmekog maslaca ili margarina
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
sok od ½ limuna
3 komadajaja (veličine M)
200 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
2 kašika/emleka
Za aprikotiranje
2 kašika/edžema od kajsije
1 kašikavode
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Podmazati dno kalupa za kolače sa obručem. Za fil oljuštiti jabuke, iseći ih na četvrtine i razrezati više puta po dužini.

Zagrejati rernu.Sa gornjim i donjim grejačem na 180°C.
Sa vrelim vazduhom na 160°C.

2

Kora

U posudi za mućenje umutiti mikserom maslac ili margarin tako da se dobije glatka masa. Lagano uz stalno mućenje dodavati šećer, vanilin šećer, so i sok limuna dok se ne dobije kompaktna masa. Dodavati jaja jedno po jedno i svako mutiti oko ½ minuta najvećom brzinom. Pomešati brašno i prašak za pecivo i dodavati smesu naizmenično sa mlekom u 2 porcije i kratko mutiti na srednjoj brzini. Dodati testo u kalup sa mehanizmom i poravnati. Četvrtine jabuka poređati po testu u obliku venca. Staviti kalup na rešetku u rerni.


Položaj: donja trećina rerne.

Vreme pečenja: oko 45 minuta.

Kada je kolač ispečen, izvaditi iz rerne i skinuti obruč kalupa. Odvojiti kolač od dna kalupa za kolače i ostaviti ga da se ohladi.

3

Aprikotiranje

Procediti džem od kajsija kroz cediljku i prokuvati ga sa vodom u maloj šerpi uz stalno mešanje. Odmah nakon pečenja premazati kolač time i ostaviti da se ohladi.