Flag

Srneća leđa

1 kolač
Jednostavno
40
Recept za kolač sa bademom i burbonom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Čokoladu ćete lakše izrendati, ako je prethodno ohladite u frižideru.Kolač će biti još sočniji, ako ga aprikotirate odmah po pečenju. Provucite 4 kašike džema od kajsije kroz sito i prokuvajte sa 1 kašikom vode. Još vruće pecivo odmah premažite time i ostavite da se ohladi, pre nego što ga prelijete glazurom.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup srneća leđa (30 x 11 cm)
malo masnoće
Mućeno testo
100 gčokolade za kuvanje
100 gmekog margarina ili maslaca
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 prstohvatsoli
3 komadajaja
50 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
2 ravne kašičiceDr. Oetker Praška za pecivo
2 kašika/emleka
75 goljuštenog, mlevenog badema
Glazura
150 gčokolade za kuvanje
1 kašikajestivog ulja
40 gbadema seckanog
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Praška za pecivo
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite kalup za srneća leđa. Za testo izrendajte čokoladu za kuvanje.

2

Mućeno testo

Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Kratko muteći dodajte rendanu čokoladu. Brašno pomešajte sa praškom za puding i praškom za pecivo i umešajte u testo iz dva puta, naizmenično sa mlekom, muteći srednjom brzinom. Na kraju dodajte badem. Sipajte testo u kalup za srneća leđa i poravnajte.Stavite kalup na rešetku i pecite u donjoj trećini rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da se prohladi 10 minuta u kalupu, potom ga istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi do kraja.

3

Glazura

Grubo usitnite čokoladu i zajedno sa uljem otopite na pari na tihoj vatri. Premažite time kolač i ukrasite seckanim bademom.

  • Čokoladu ćete lakše izrendati, ako je prethodno ohladite u frižideru.Kolač će biti još sočniji, ako ga aprikotirate odmah po pečenju. Provucite 4 kašike džema od kajsije kroz sito i prokuvajte sa 1 kašikom vode. Još vruće pecivo odmah premažite time i ostavite da se ohladi, pre nego što ga prelijete glazurom.