Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Sočne urmašice

Recept za pripremu urmašica sa bademom.

25 komada

Jednostavno 20 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Sočne urmašice

Sirup:

510 g šećera
800 ml vode
1 kašičica soka od limuna

Testo:

otprilike 330 - 385 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
70 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
200 g margarina mekanog
2 jaja (veličine M)

Dekoracija:

25 badema

Priprema

Priprema

1

Sirup

Stavite šećer i vodu u posudu. Na srednjoj vatri mešajte dok se šećer ne otopi. Kada zakuva, dodajte limunov sok i neka ključa još 10 minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se hladi.

2

Testo

Pleh za pečenje podmažite margarinom. Uključite rernu da se zagreje.

Gornji i donji grejač: 180°C.
Rerna sa ventilatorom: 160°C.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo i prosejte u posudu. Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer, zatim  promešajte viljuškom. Dodajte margarin i jaje i mesite. Uzmite komade veličine oraha, oblikujte ih rukom i poslažite u pleh za pečenje. U sredinu vodoravno stavite bademe, lagano ih utisnite i pecite.

Vreme pečenja: 30 - 35 minuta.

3

Izvadite iz rerne, ostavite da se hlade 3 minute i prelijte hladnim sirupom. Ohladite i poslužite.