Flag

Žerbo bombice

30 bombica
Jednostavno
45
Ukusne bombice sa mlevenim keksom i prelivom od crne i bele čokolade.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
300 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
200 goraha mlevenih
300 gmarmelade od kajsija
3 kašičiceDr. Oetker Arome vanila
300 gčokolade za kuvanje crne
100 gčokolade za kuvanje bele
6 kašika/eulja
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

U sud sipajte mleveni keks, mlevene orahe i marmeladu od kajsija. Promešajte pa dodajte aromu vanile, a onda nastavite sa mešanjem dok ne dobijete ujednačenu smesu. Od smese odvajajte po 25 g i pravite kuglice. Ostavite da se ohlade dok topite čokoladu.

2

Crnu čokoludu otopite sa 4 kašike ulja, a belu sa 2 kašike ulja. Crnu čokoladu sipajte u keramičku šolju ili čašu, a belu u dresir kesu.

3

Bombicu zabodite na drveni štapić. Umočite u crnu čokoladu, malo otresite višak, a onda prelijte belom čokoladom i nastavite, držeći za drveni štapić, da treskate i pomerate bombicu levo-desno da se ocedi višak čokolade. Provucite kroz žičani stalak tako da bombica ostane gore, a štapić izvučete dole. Nastavite sa glaziranjem preostalih bombica. Ostavite da se čokolada stegne, a onda ih skinite sa stalka i prebacite u papirne korpice.

4

Napomena

Od ove količine, ako pravite bombice od 25 g, možete napraviti 30 komada. Kada skidate bombice sa stalka, nemojte golim rukama, jer će ostati trag od prstiju, a čokolada se otopiti, već koristite  higijenske rukavice od lateksa ili navucite čistu kesu za zamrzivač. Koristite manje papirne korpice, prečnike 2 cm.