Flag

Šareni rozen kolač

60 štanglica/e
Srednje teško
60
Ukusne štanglice koje su idealne za vašu slavsku trpezu.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Odmah nakon nanošenja glazure, po želji, ukrasiti otopljenom belom čokoladom ili posuti mlevenim keksom, ili krupno seckanim pečenim lešnicima.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

1. fil
500 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom čoko-nugata
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
125 gmargarina
100 gčokolade za kuvanje
300 gpečenih, mlevenih lešnika
2. fil
500 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
125 gmargarina
100 gbele čokolade za kuvanje
300 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
Potrebno za glazuru
150 gčokolade za kuvanje
3 kašika/eulja
Kore
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
1

Priprema 1. fila

Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 1 puding sa ukusom čoko-nugata sa 500 ml mleka, 150 g šećera i 1 kesicom vanilin šećera. Skloniti sa šporeta, dodati 100 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) i 125 g iseckanog margarina i mešati dok se ne otopi. Dodati 300 g pečenih mlevenih lešnika i mešati dok se ne dobije homogena smeša.

2

Priprema 2. fila

Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 1 puding sa ukusom slatke pavlake sa 500 ml mleka, 150 g šećera i 1 kesicom vanilin šećera. Skloniti sa šporeta, dodati 100 g bele čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) i 125 g iseckanog margarina i mešati dok se ne otopi. Dodati 300 g mlevenog keksa i mešati dok se ne dobije homogena smeša.

3

Filovanje kora

Naizmenično filovati sledećim redosledom: kora - 1. fil - kora - 2. fil, dok se ne potroše svi sastojci. Poslednju koru ne filovati. Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle nekoliko sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

4

Priprema glazure

Otopiti na pari 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) sa 3 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.

  • Odmah nakon nanošenja glazure, po želji, ukrasiti otopljenom belom čokoladom ili posuti mlevenim keksom, ili krupno seckanim pečenim lešnicima.