Flag

Sultan tortice

15 - 18 komada
Srednje teško
90
Troslojne hrskave tortice koje se tope pod nepcima!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za puslice
1 kesicaDr. Oetker Puslica
75 mlvode
Za podlogu od keksa
250 gmlevenog keksa
100 gputera/maslaca
100 gšećera u prahu
120 mlsoka od pomorandže (ceđenog)
Za fil
1 kesicaDr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
300 mlmleka
Za dekoraciju
30 gčokolade
ribizle
Picture - Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
1

Puslice

U sud sipajte 75 ml vode i dodajte sadržaj iz kesice za pripremu puslica. Mikserom mutite pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje oko 3 minuta maksimalnom brzinom. Zagrejte rernu na 150°C. Odgovarajući pleh obložite papirom za pečenje. Od pripremljene smese pomoću poslastičarske kese sa Sultan nastavkom oblikujte puslice. Pleh stavite u donju trećinu rerne, smanjite temperaturu na 100°C, sušite 60 minuta. Nakon toga rernu isključite, vrata delimično otvorite i nakon 15 minuta pleh izvadite iz rerne.

2

Podloga od keksa

U sud sipajte puter i šećer u prahu. Mikserom umutite. Dodajte mleveni keks, promešajte i dodajte sok od pomorandže. Sve promešajte da se smesa ujednači. Sipajte na papir za pečenje i izravnajte na 1 cm debljine. Okruglim sekačem, prečnika kao Sultan puslice, vadite krugove. Stavite na tacnu i prebacite u frižider da se ohlade dok pripremate fil.

3

Fil

U sud sipajte 300 ml hladnog mleka iz frižidera i dodajte sadržaj kesice fila za tortu sa ukusom čokolade. Mikserom mutite pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje oko 3 minuta maksimalnom brzinom.

Uz pomoć poslastičarske kese i zvezdastog nastavka nanesite fil preko podloge od keksa. Preko fila stavite Sultan puslicu, prelijte istopljenom čokoladom i ukrasite ribizlama.