Flag

Srneća leđa s jabukama

1 kolač
Srednje teško
40
Voćni kolač sa jabukama za svaki dan.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto pistaća možete da koristite i suvo grožđe za fil.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup srneća leđa (30 x 11 cm)
malo masnoće
pšenično brašno
Nadev od jabuka i sira
1 kgjabuka nakiselih
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
250 gšvapskog sira obrani (ili kisele pavlake)
2 komadajaja
1 komadrendane kore pomorandže
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
25 gpistaća seckanih
Mešeno testo
150 gpšeničnog brašna
0,5 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
75 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 komadjaje
75 gmekog margarina ili maslaca
100 goljuštenog, mlevenog badema
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Nadev od jabuka i sira

Jabuke operite, oljuštite, očistite i sitno iseckajte i stavite u široku šerpu da se dinstaju zajedno sa šećerom i vanilin šećerom oko 5 minuta. Ocedite jabuke u cediljki i ostavite ih da se ohlade.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte ostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) sve dobro umesite prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji na hladnom mestu oko 1 sat.U međuvremenu podmažite kalup za srneća leđa i pospite brašnom. Zagrejte rernu.2/3 mešenog testa razvijte na pobrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik od oko 35 x 15 cm. Isecite jednu traku testa (5 x 15 cm) i prepolovite je (5 x 7,5 cm). Obložite kalup za srneća leđa velikim i sa 2 mala pravougaonika od testa (za strane). Umutite sir sa jajima, praškom za pecivo i pistaćima, dodajte oceđene jabuke i rasporedite u kalupu za srneća leđa.Preostalo testo razvijte u još jedan pravougaonik (30 x 12 cm), stavite ga preko fila od jabukai pritisnite ga na ivicama. Stavite kalup na rešetku i pecite u donjoj trećini rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

  • Umesto pistaća možete da koristite i suvo grožđe za fil.