Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Šareni mafini sa salamom

Mafini sa krem sirom

24 Mafina

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Šareni mafini sa salamom

Tepsija:

24 papirne korpice za mafine

„Sve u jednom“ testo:

1 konzerva kukuruza šećerca (neto 140 g)
50 g salame zimske ili mini
1 mladog luka
250 g pšeničnog brašna
3 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
125 g krem sira sa začinskim biljem
4 kašika/e maslinovog ulja
1 jaje
100 ml vode
1 ravna kašičica soli
100 g kačkavalja rendanog, npr. Gauda

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Prvo poslažite 12 papirnih korpica (po 2 u jednoj) na tepsiju. Zagrejte rernu. Za testo ocedite kukuruz. Salamu isecite na tanke listiće ili kockice. Mladi luk očistite, operite i iseckajte na sitne kolutiće.

2

„Sve u jednom" testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke osim kukuruza, salame, luka i sira, i mešajući varjačom mutite dok ne dobijete glatko testo. Dodajte kukuruz, salamu, luk i polovinu sira, sjedinite kratko mešajući. Pomoću 2 kašike ravnomerno rasporedite testo u korpice. Pospite preostalim kačkavaljem. Stavite tepsiju sa korpicama u gornju trećinu rerne i pecite.

Temperatura rerne oko 220 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 200 °C

recipe.preparation.gas oko 200 °C

Nivo rerne: gornja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Skinite mafine sa tepsije i servirajte dok su topli, ili ih ostavite na rešetki da se hlade.