Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Šareni kukuruzni mafini

Mafini sa palentom

12 Mafina

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Šareni kukuruzni mafini

Tepsija:

malo masnoće

„Sve u jednom“ testo:

1 crvena paprika
250 ml kefira
2 jaja
80 ml jestivog ulja
300 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kašičica soli
1 ravna kašičica slatke aleve paprike
100 g sira rendanog
2 kašika/e začinskog bilja sitno seckanog (peršun. vlašac i sl.)

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju za mafine. Za testo prepolovite papriku, očistite, odstranite semenke i bele pregradne zidove. Operite je, ocedite i iseckajte na sitne kockice.

2

„Sve u jednom" testo

Kefir, jaja i ulje sipajte u činiju i sjedinite metlicom za mućenje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte, dodajte so, griz i alevu papriku, pa dodajte u umućena jaja. Na kraju dodajte seckanu papriku, sir i začine. Sipajte testo ravnomerno u kalup za mafine. Stavite tepsiju na rešetku od rerne i pecite.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite mafine da odstoje u kalupu oko 10 minuta, pažljivo ih izvadite i ostavite na rešetki da se hlade ili ih servirajte dok su topli.