Flag

Slatke priganice

1 Porcija
Jednostavno
20
Zasladite se uz priganice sa medom i namazom od crnih ribizli.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
250 gbrašna
1 komadjaje
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
150 mlvode
100 mlmleka
1 prstohvatsoli
Za služenje
namaz od meda i crne ribizle
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Kvasac rastopiti u toploj vodi i ostaviti da se aktivira. U posudu za mešanje staviti jaje, aktivirani kvasac, vanilin šećer i mleko. Dobro promešati, pa uz neprekidno mešanje dodavati brašno. Mešati dok se ne dobije kompaktno, ali tečno testo. Po potrebi dodati još brašna.

2

Kašikom sipati testo u dobro zagrejano duboko ulje. Pržiti dok ne dobije zlatno žutu boju.

3

Služiti sa namazom od meda i crne ribizle.