Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Šarene krofne

Jednostavne krofne za pripremu kod kuće.

o nama 12 Porcije

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Šarene krofne

Za testo:

370 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
40 g šećera
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
150 ml mleka (mlakog)
60 g putera/maslaca rastopljenog

Za prženje:

jestivo ulje (npr. suncokretovo ulje)

Za dekorisanje:

100 g crne čokolade
200 g bele čokolade
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
Dr. Oetker Dekor Mix srca
nekoliko jagoda suvih

Priprema

Priprema

1

Testo

Prosejte brašno u posudu i dobro promešajte s instant kvascem. Dodajte postepeno ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmesite u glatko testo. Ostavite prekriveno na toplom mestu dovoljno dugo da se testo udvostruči.

Testo nakon što se digne razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite tako da ga s leve i desne strane preklopite prema sredini) i razvaljajte na debljinu od približno 1 cm. Kalupom izrežite krugove (Ø 9 cm). Potom manjim kalupom izrežite sredinu krugova tako da dobijete prstenove širine oko 4 cm. Prstenove stavite na pobrašnjenu kuhinjsku krpu i ostavite prekriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne udvostruče.

2

Prženje

U dubokom tiganju zagrejte ulje na temperaturu od približno 180 stepeni. Prstenove stavite oprezno u ulje i ispržite s obe strane. Izvadite krofne kašikom za ceđenje i stavite ih na kuhinjski papir da se dobro ocede.

3

Dekorisanje

Belu i tamnu čokoladu grubo iseckajte i svaku zasebno otopite na vodenoj pari, pri niskoj temperaturi. Otopljenu belu čokoladu podelite na dva jednaka dela. Jednu polovinu obojite crvenom bojom za kolače do željene roze nijanse. Na ohlađene krofne nanesite glazure i pospite ih šarenim mrvicama, srcima ili suvim jagodama.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste