Flag

Salata od cvekle

6 Tegli
Jednostavno
40
Zdrava i ukusna salata od cvekle.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
2,5 litravode
1 kesicalimuntusa
2 kgcvekle
6 kašika/erena fino rendanog
250 mlvinskog sirćeta belog (6%)
500 mlvode
4 kašika/ešećera
2 kašičicesoli
3 komadakaranfilića
1 kašičicabibera u zrnu
2 kašičicekima
2 glavicevlašca sitnoseckanog
1 kašičicakonzervansa
1

Priprema

Prokuvajte vodu i limuntus. Dodajte cveklu i stavite da se kuva.Vreme kuvanja: oko 35 minuta. Potopite cveklu oko 5 minuta u hladnu vodu, ocedite, oljuštite i grubo narendajte ili iseckajte po želji. Dodajte ren i dobro pomešajte sa cveklom. Rasporedite u tegle. Sirće stavite da se kuva sa vodom, šećerom, solju, začinima i lukom vlašcem. Vreme kuvanja: kad provri još 1 minut. Procedite, dodajte konzervans, promešajte i vrelu tečnost prelijte preko cvekle. Zatvorite tegle i stavite ih u tepsiju koju ste do 2 cm visine nalili vodom. Stavite u donji deo prethodno zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 100 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 80 °C