Rupičasti kolač sa čokoladom i malinama

Osvežavajući desert sa filom od malina i kremastim pudingom sa ukusom čokolade razveseliće nepca i najvećih sladokusaca.

18 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rupičasti kolač sa čokoladom i malinama

Sastojci:

3 jaja
100 g šećera
1 kašičica Dr. Oetker Arome vanila
900 ml mleka
80 ml ulja
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
180 g brašna
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
600 g malina
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 kesice Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade

Priprema

Priprema

1

Patišpanj

U sud sipajte jaja i malo izmiksajte, pa dodajte 150 g šećera i sve zajedno mikserom umutite. Sipajte 1 kašičicu arome vanile.

2

Dodajte 100 ml mleka, ulje i brašno koje ste prethodno sjedinili sa praškom za pecivo i prosejali. Sipajte u pleh veličine 20x30 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 200°C / 15 minuta.

3

Pečeni patišpanj izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu.

4

Fil od malina

U blender stavite maline i 50 ml vode. Izblendajte, a zatim preručite u sud u kome nastavljate da kuvate fil. Dodajte 150 g šećera i vanilin šećer i kuvajte oko 10 minuta. U 200 ml mleka  razmutite 2 kesice pudinga sa ukusom vanile i dodajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi do željene gustine. Ostavite 30 minuta da se prohladi.

5

U patišpanju napravite rupe uz pomoć vadilice semena iz paprike. Fil od malina sipajte u poslastičarsku kesu i napunite rupe.

6

Čokoladni fil

U odgovarajući sud sipajte 600 ml hladnog mleka pa dodajte 2 kesice krem pudinga sa ukusom čokolade. Mutite mikserom pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, 3 minuta. Ako želite slađi krem puding dodajte šećer u prahu po ukusu. Čokoladni krem sipajte preko patišpanja i po želji ukrasite ili samo pospite krupno rendanom mlečnom čokoladom. Ostavite da se ohladi pre služenja.

7

Bonus recept

Deo patišpanja koji ste izvadili vadilicom semena paprike malo izmrvite. Dodajte ostatak fila od malina  i promešajte da se sjedini. Od smese pravite kuglice i ostavite da se ohlade i stegnu. Nakon toga, istopite 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i glazirajte bombice. U smesu možete dodati malo Dr. Oetker Arome ruma, koja će se savršeno slagati uz ove ostale sastojke.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno

Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne