Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rum kuglice

Ukoliko praktikujete pripremu sitnih kolača, onda su rum kuglice pravi izbor za vas!

35 Porcija/e

Jednostavno 30 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rum kuglice

Sastojci:

100 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera
1 kesica Dr. Oetker Rum šećer
20 g Dr. Oetker Kakao
2 kašika/e Dr. Oetker Arome ruma
300 ml mleka
100 g putera/maslaca
1 kesica Dr. Oetker Čoko komadići
1 pakovanje Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 g čokolade za kuvanje
2 kašika/e ulja
Dr. Oetker Čoko komadići za posipanje

Priprema

Priprema

1

U šerpici pomešajte šećer u prahu, puding, cimet šećer, rum šećer i kakao prah. Dodajte aromu ruma i mleko, pa dobro sjedinite žicom. Kuvajte nekoliko minuta uz stalno mešanje, dok ne dobijete gusti puding. Dodajte puter i sjedinite. Ohladite do sobne temperature. Zatim, umešajte čoko komadiće i mleveni keks pa dlanovima formirajte kuglice. Ohladite ih u frižideru, poređane na tanjir, dok vi pripremite glazuru. 

2

Za glazuru u šerpici pomešajte čokoladu i ulje i grejte na srednjoj jačini uz stalno mešanje dok ne dobijete glatku glazuru koja se lako sipa. Prelivajte kuglice glazurom, a zatim ih pospite čoko komadićima i stavite u frižider da se stegnu.