Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Reforma kapkejkovi

Mini Reforma deserte možete poslužiti tokom druženja sa svojim najmilijima uz toplu čokoladu.

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Reforma kapkejkovi

Osnova:

4 belanaca
90 g šećera
90 g badema
70 g oraha
1 kašičica Dr. Oetker Gustin

Fil:

4 žumanceta
100 g šećera u prahu
70 g čokolade 80%
120 g putera/maslaca

Dekoracija:

70 g badema
1 kesica Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica

Topla čokolada:

50 g mlevenih oraha
400 ml mleka
3 kašičice meda
70 g čokolade seckane
1 kašika Dr. Oetker Gustin
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Priprema

Priprema

1

Osnova

Umutiti belanca, dodati šećer, nastaviti mućenje i postepeno dodavati mlevene orahe, mlevene bademe i gustin. Dresir kesom oblikovati korice prečnika 5 cm i peći na 170 C 7 minuta.

2

Fil

Na niskoj temperaturi skuvati žumanca i prah šećer. U to dodati čokoladu i nastaviti sa kuvanjem dok se čokolada ne istopi. Skloniti sa ringle i dodati polovinu putera, pa sjediniti. Ohladiti na sobnoj temperaturi. Ostatak putera penasto umutiti, pa spojiti sa ohlađenim filom.

3

Filovanje

Slagati koricu, pa fil. Koristiti 3 korice i na poslednju dekorisati sa malo fila, celim bademom, pa posuti kakao mrvicama.

4

Topla čokolada

U šerpu staviti veću količinu mleka, med i kesicu burbon vanila šećera. U ostatku mleka razmutii gustin. Kada mleko krene da se greje dodati mu čokoladu i orahe. U mleko koje je pred ključanjem, dodati gustin i kuvati jos 5 minuta. Servirati u šoljama.