Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Prolećni čitni

Uz roštilj, pečenje ili pekarski krompir

1 čitni

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Prolećni čitni

Sastojci:

600 g kajsija
200 g jabuka
300 g šargarepe
300 g mladog luka
400 ml vina belog
400 ml soka od pomorandže
500 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 2:1
malo soli
malo bibera
kari mleveni

Priprema

Priprema

1

Priprema

Kajsije operite, ocedite, prepolovite, očistite, sitno iseckajte i odmerite 600 g. Jabuke operite, oljuštite, očistite i sitno iseckajte, odmerite 200 g. Šargarepu očistite, isecite na fine štapiće, odmerite 300 g. Mladi luk očistite, operite, prepolovite po dužini, iseckajte na sitne kolutiće, odmerite 300 g. Odmerite vino i sok od pomorandže. Sve sastojke pomešajte u loncu za kuvanje, dok ne provri mešajte neprestano, a potom uz povremeno mešanje kuvajte 10 minuta. Skinite s vatre, začinite po sopstvenom ukusu sa solju, biberom i karijem, eventualno ½ količine ispasirajte i stavite da sve još jednom provri. Odmah napunite pripremljene tegle do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.