Flag

Pizza galette sa bundevom i čvarcima

2 pizze
Srednje teško
75
U pitanju je manja pizza kružnog oblika, karakteristična po svom rustičnom izgledu i ivicama koje preklapaju sadržaj.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
280 gbrašna (belog)
100 gspeltinog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicašećera
200 mltople vode
80 mlmaslinovog ulja
20 gmlevenih čvaraka
15 gluka prženog
1 kašičicasoli
Fil
300 gbundeve (kockice)
10 komadasuvog paradajza
2 kašika/eluka ukiseljenog
220 gmocarele
šakapekan oraha
beli luk u prahu
žalfija
majčina dušica
1 prstohvatsoli
1 čašavode
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Razmutite Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac sa toplom vodom i kašičicom šećera.

2

Sjedinite 280 g belog brašna, 100 g speltinog brašna, usitnjene čvarke, prženi luk, maslinovo ulje i so sa pripremljenim kvascem.

3

Testo ostavite da naraste 1 h a zatim ga podelite na pola i rastanjite oba dela na ø28 cm.

4

Iseckanu bundevu dinstajte 10-15 min na maslinovom ulju, posolite i začinite sa belim lukom i žalfijom, i dodajte malo vode.

5

Po sredini testa rasporedite bundevu, sušeni paradajz, kiseli luk, pekan orahe, majčinu dušicu i mozzarelu, zatvorite testo i formirajte pizzu.

6

Krajeve premažite maslinovim uljem i pecite oko 30 min na 190° C a zatim servirajte dok je toplo.