Flag

Pita sa feta sirom i peršunom

18 Porcija/e
Srednje teško
40
Idealan recept za pripremu domaće pite, kojom ćete obradovati svoje ukućane.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
500 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 prstohvatšećera u prahu
4 gsoli
100 gmargarina omekšalog
200 mlmleka toplog
1 komadjaje
1 komadbelance
Fil
200 gfeta sira narendanog
2 veziceperšuna (sitno iseckanog)
50 gotopljenog margarina
Za površinu
1 komadžumance
10 mlmleka
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Priprema testa

Prosejte brašno, dodajte kvasac i šećer u prahu pa dobro promešajte kašikom. Dodajte margarin, mleko, jaje i belance. Mesite dok ne dobijete meko testo. Pokrijte testo i ostavite ga da odstoji na toplom mestu tokom 40-45 minuta.



Zagrejte rernu na zadatu temperaturu:
Turbo zagrevanje: 180 °C
Zagrevanje donjim i gornjim grejačem: 190 °C


Pomešajte sir i peršun. Podmažite kalup margarinom.

2

Oblikovanje i pečenje

Premesite kvasno testo pa ga podelite na 6 jednakih delova.
Svaki deo razvucite na pobrašnjenu radnu površinu do veličine od 20 x 40 cm.
Premažite testo otopljenim margarinom pomoću kašike i razmažite fil po testu.
Uvijte testo i slažite rolne testa u kalup jednu do druge. Nožem isecite rolne na dužinu od 10-12 cm. Viljuškom pomešajte žumance i mleko pa četkom namažite smesu na testo. Ostavite da odstoji 20 minuta pre pečenja.


Poslužiti vruće odmah po vađenju iz rerne.