Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Pita sa feta sirom i peršunom

Idealan recept za pripremu domaće pite, kojom ćete obradovati svoje ukućane.

18 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pita sa feta sirom i peršunom

Testo:

500 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
1 prstohvat šećera u prahu
4 g soli
100 g margarina omekšalog
200 ml mleka toplog
1 jaje
1 belance

Fil:

200 g feta sira narendanog
2 vezice peršuna (sitno iseckanog)
50 g otopljenog margarina

Za površinu:

1 žumance
10 ml mleka

Priprema

Priprema

1

Priprema testa

Prosejte brašno, dodajte kvasac i šećer u prahu pa dobro promešajte kašikom. Dodajte margarin, mleko, jaje i belance. Mesite dok ne dobijete meko testo. Pokrijte testo i ostavite ga da odstoji na toplom mestu tokom 40-45 minuta.



Zagrejte rernu na zadatu temperaturu:
Turbo zagrevanje: 180 °C
Zagrevanje donjim i gornjim grejačem: 190 °C


Pomešajte sir i peršun. Podmažite kalup margarinom.

2

Oblikovanje i pečenje

Premesite kvasno testo pa ga podelite na 6 jednakih delova.
Svaki deo razvucite na pobrašnjenu radnu površinu do veličine od 20 x 40 cm.
Premažite testo otopljenim margarinom pomoću kašike i razmažite fil po testu.
Uvijte testo i slažite rolne testa u kalup jednu do druge. Nožem isecite rolne na dužinu od 10-12 cm. Viljuškom pomešajte žumance i mleko pa četkom namažite smesu na testo. Ostavite da odstoji 20 minuta pre pečenja.


Poslužiti vruće odmah po vađenju iz rerne.

0 Odabrali ste