Pita od jabuka i bundeve

Za sve ljubitelje bundeve

16 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Pita od jabuka i bundeve

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

malo masnoće
ram za pečenje

Dizano testo:

175 ml mleka
50 g margarina ili maslaca
400 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 prstohvat soli
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 jaje

Nadev:

800 g jabuka
4 jaja
4 jaja
200 g krem sira
200 g slatke pavlake za šlag
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
700 g bundeve

Preliv:

1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
2 kašičice šećera

Priprema

Priprema

1

Dizano testo

Zagrejte mleko i u njemu rastopite maslac ili margarin. U posudi za brašno dobro pomešajte s kvascem. Dodajte preostale sastojke i mešavinu mleka i maslaca. Sve zajedno kratko izmešajte mikserom (lopaticama) na najnižoj brzini, a zatim još 5 minuta na najvišoj brzini dok ne izradite glatko testo. Testo ostavite na toplom mestu dok se njegov volumen nije vidljivo povećalo. Namastite lim i zagrejte rernu. Električna rerna: 180°C

2

Testo lagano pobrašnite i kratko izmesite na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči. Izvaljajte testo na lim za pečenje. Okvir postavite što je moguće uže oko testa da nadev ne iscuri. Testo još jednom ostavite na toplom mestu da se diže.

3

Nadev

Bundevu narežite na kriške, odstranite koštice, operite i isecite. Jabuke ogulite i narežite na kockice. Pomešajte jabuke i bundevu te ih rasporedite po testu. Jaja i sir mutilicom pomešajte u posudi dok ne dobijete jednoličnu smesu. Zatim umešajte vrhnje, šećer i vanilin šećer. Prelijte nadev od jabuka i bundeve sa smesom pavkale i jaja. Stavite u rernu. Vreme pečenja: oko 45 Min. Ostavite pitu na limu da se ohladi na rešetki za kolače. Nakon toga odvojite i skinite okvir za pečenje.

4

Preliv

U lončiću pomešajte prašak za preliv sa šećerom, postupno dodajte vino i mešajte kutlačom dok ne dobijete jednoličnu smesu. Uz stalno mešanje dovedite do vrenja i dopustite da kratko zakipi. Preliv odmah prelijte po kolaču i ostavite da se stvrdne.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: