Flag

Osnovni recept za kvasno testo sa svežim kvascem

1 Testo
Srednje teško
40
Recept za kvasno testo sa svežim kvascema za 1 tepsiju.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Izvadite tepsiju iz rerne, stavite na rešetku i ostavite da se ohladi.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masti ili margarina
Kvasno testo
125 gomekšalog maslaca ili margarina
200 mlmleka
500 gpšeničnog brašna
1 kockasvežeg kvasca
60 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer / Burbon vanilin šećer
1 prstohvatsoli
2 komadajaja
Dodatno
100 ghladnog maslaca
75 gšećera
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer / Burbon vanilin šećer
1

Priprema

U maloj posudi otopite margarin ili maslac i ostavite da se prohladi. Zagrejte mleko.

2

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i na sredini napravite udubljenje. Izmrvite kvasac u udubljenje, dodajte šećer i malo mleka. Viljuškom pažljivo sjedinite i ostavite predtesto da odstoji oko 15 min. na sobnoj temperaturi. Dodajte preostale sastojke i kratko mutite mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom 5 min. najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte ga i ostavite na toplom mestu da odstoji, sve dok se vidno ne uveća.U međuvremenu podmažite tepsiju (40 x 30 cm). Zagrejte rernu. Testo na radnoj površini još jednom ručno kratko promesite. Razvucite ga na tepsiji i ostavite još jednom da odstoji, sve dok se vidno ne uveća. Maslac podelite na sitne komadiće. Rasporedite komadiće maslaca po testu i ravnomerno pospite šećerom.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C

  • Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Izvadite tepsiju iz rerne, stavite na rešetku i ostavite da se ohladi.